Napjainkban egyre nagyobb az érdeklődés az életbiztosítások iránt, egyre szélesebb körben fogadják el a szükségességét. Ez több mindennek köszönhető, de a lényeg, hogy az igények növekedésével egyre több biztosító társaság kínálja ezeket a szolgáltatásokat, és egyre szélesebb körben. Így nem csoda, hogy az ügyfelek egyre bizonytalanabbak egyes kérdésekben. Halál esetén mennyit fizet a Posta biztosító?

Az életbiztosítás ma már annyira széles körben kínálja a szolgáltatásait, hogy az ügyfeleknek alaposan körbe kell nézni a megfelelő meg találásához. A hagyományos életbiztosítások mellett ma már megtalálhatók a befektetéshez kötött életbiztosítások is, melyek további kiegészítő lehetőségekkel szinte minden felmerülő igényre kínálnak biztosítási lehetőséget.

Az életbiztosítások alapvetően egy biztosítási esemény kapcsán (jelen esetben a halál) nyújtanak szolgáltatást a biztosítási szerződésben rögzített kedvezményezettek részére. Ez többféle is lehet, mert a biztosítási összeg lehet egyösszegű, és járadék formájú is. A biztosítási összeg, és a szolgáltatás milyensége is rögzítve van a szerződésben. Így a szerződés alapján minden biztosítónak a biztosítási esemény fennállásakor a rögzített biztosítási összeget kell téríteni a szintén a szerződésben rögzített módon. Ez alól a Posta biztosító sem térhet ki, így a kérdésre a válasz, hogy a biztosítási esemény bekövetkezésekor a Posta biztosító a szerződésben rögzített biztosítási összeget kell megfizetnie a kedvezményezett részére.