Dugulással küzd otthonában, és már bevetette az összes létező házi praktikát, valamint vegyi anyagot, de a probléma csak nem szűnt meg? Ezekben az esetekben bizony nincs más megoldás, mint hogy szakembert hívjon, aki speciális felszerelésével könnyedén megleli majd a hiba okát. Ebben segítségére lesz a korszerű kamerás csatorna-, és csővizsgálathoz használatos eszköz.

A dugulás megszüntetésén kívül elengedhetetlen, hogy pontosan meg tudja a szakember határozni, hogy tulajdonképpen hol is van a probléma. Így elkerülhetőek a felesleges munkálatok, és a bontás is speciálisan az adott helyen történhet meg, amennyiben erre szükség lesz. Ez a módszer alkalmas arra, hogy a legkisebb repedések, sérülések helyét és jellegét pontosan meg lehessen határozni. A dokumentációra is képes kamerás csatorna-, és csővizsgálat bármilyen anyagú csőben elvégezhető, és számos előnye mellett a leginkább népszerű az, hogy nincs szükség felesleges bontásra, ha anélkül is megoldható a probléma.

Nem érdemes túl sokáig a házi módszerekkel kísérletezni, melyek nem is biztos, hogy megoldást jelentenek. Egy-két próbálkozást mindenképpen megérnek, de ha azután is tapasztalja a dugulást, javasolt inkább szakemberre, és speciális eszközeire bízni a javítást, aki fel van készülve a duguláselhárítás utáni kellemetlen szagok eltüntetésére is. Az általánosan használt, környezetbarát szagsemlegesítő anyag mellett fertőtlenítés is igényelhető, hogy maximálisan baktériummentes legyen a beavatkozás környezete.